Bratislavský ligový pohár pre Ziegelfeld skončil

Napriek tomu, že liga mala tento  víkend  v kalendári prestávku, hokejbalový kolotoč sa v Bratislave nezastavil. Všetky bratislavské kluby, ktoré hrajú systémom 3+1 na malé brány, čakal spoločný projekt BHBL a PHBL, Bratislavský pohár. Spolu sa v tejto súťaži predstaví asi 35 mužstiev. Nám žreb prisúdil súpera z 2.bratislavskej ligy Golden boys B. S prvým mužstvom Zlatých Chlapcov už nejaké skúsenosti máme. S druhým tímom však žiadne.


Účasť v tejto súťaži sme chvíľu zvažovali, no kedˇ náš svetobežník Ivan Černý ohlásil, že sa na voľby chystá na Slovensko a rád by opäť oprášil svoju hokejbalovú výstroj, bolo rozhodnuté. Počas týždňa sa nám vykryštalizovala celkom slušná zostava. Na zápas sme po malých úpravach nastúpili s 11 hráčmi do poľa. Na naše pomery výborná účasť.

Zápas začal z oboch strán opatrne. Obe mužstvá sa strážili a ani jednen z tímov si nevypracoval žiadne väčšie  šance. Zlom nastal, keď sme po pokazenej rozohrávke, z ničoho nič inkasovali ako prví, po strele z diaľky. Od tohoto momentu sme prevzali iniciatívu a na našej strane začalo pribúdať striel a šancí. Napriek obrovskej snahe sa nám do konca prvej tretiny vyrovnať nepodarilo.

Do druhej tretiny sme nastúpili s odhodlaním šupnúť nejaký ten gólik, dva, a misky váh nakloniť na našu stranu. Striel na súperovu bránu alebo okolo nej utešene pribúdalo. Žial, ani z čistých šancí sa nám skórovať nepodarilo. Najbližšie ku gólu sme boli po bombe Miloša Končeka, ktorému loptička ideálne sadla na čepeľ, ale na náš veľký smútok, iba skoro zlomil brvno na našich starých bránkach. Presne načasovanými prihrávkami sa nám podarilo dostať aj do pár čistých brejkov, no ani jeden z nich sa nám premeniť nepodario. Väčšina zakončení skončila buď na plote za bránkou alebo si s nimi poradil brankár. Žial, po množstve nevyužitých šancí prišiel trest v podobe ďaľšieho inkasovaného gólu. Pri našom tlaku sa podarilo chlapcom z Golden Boys  vybojovať loptičku a svoj nájazd dva na nula rutinérsky premenili. Po góle sme sa rýchlo otriasli a ďalej pokračovali v našom tlaku. Šancí sme si vypracovali fakt dosť, no nie a nie žiadnu premeniť. Po druhej tretine na tabuli svietil stav 0:2.

Tretiu tretinu sme začali opäť aktívne, aj striel, aj šancí sme si vypracovali dosť. Pomohla nám aj presilovka, a no ani tú sme nedokázali potrestať a zápas mal stále rovnaký scénar. Dobíjali sme bránku súpera a ten odolával ako vedel. Zo strelami, ktoré neskončili na zadnom mantinely si poradil súperov brankár. Tri minúty pred koncom sme skúsili hru bez bránkára, no nepomohlo ani to. Asi 30 sekúnd do konca sa dostali hráči Golden Boys k loptičke a tretím gólom v našej sieti definitívne rozhodli. Po tomto góle sa už iba počkalo na koniec zápasu a nám nezostalo nič iné, ako sa pozerať na radosť chlapcov z Vrakune a pogratulovať im k postupu do druhého kola.

Po tejto prehre sa pre nás púť Bratislavským pohárom končí už v prvom kole a môžeme sa sústrediť  na ligu. Trochu popracujeme na koncovke a určite sa dostavia aj lepšie výsledky ako ten dnešný.

Ziegelfed – Golden Boys Bratislava „B“  0:3

Prvé veľké pozitívum by som videl v tom, že aj napriek tomu, že sme prehrávali skoro celý zapas, nikto to nezabalil a makalo sa až do konca. Dnes nám žial chýbal kúsok šťastia. Nevadí, vyberieme si ho v inom zápase.

Druhé pozitívum bolo, že bránkové čiary je opať vidieť a veríme, že pomaly sa podarí nanovo namaľovať aj ostatné čiary a buly.

Všetkých pozývame na najbližší zápas, ktorý nás čaká už túto sobotu na horúcej pôde na Dolných Honoch, kde skúsime o body olúpiť družstvo Baltská.

DátumDomáciČas/VýsledokHostiaLigaMiesto zápasu
BHBL